3 individu maut dipercayai lemas dalam kereta di RNR

3 individu maut dipercayai lemas dalam kereta di RNR

Tiga individu maut dipercayai lemas di dalam sebuah kenderaan di Hentian Rehat Yong Peng (arah selatan), Lebuhraya Utara-Selatan, di sini, pada malam Selasa.

Komander operasi daripada Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Pagoh, Pegawai Bomba Kanan II, KUP Suhairulair Sarip berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan berhubung kejadian itu pada jam 8.59 malam.

3 individu maut dipercayai lemas dalam kereta di RNR

Katanya, mangsa yang terdiri daripada dua lelaki dan seorang perempuan, berusia 23 hingga 27 tahun ditemukan dalam keadaan tidak sedarkan diri dalam sebuah kenderaan di kawasan parkir dan telah disahkan meninggal dunia.

“Setibanya Pasukan Keluaran Operasi (PKO) di tempat kejadian, didapati benar terdapat tiga orang mangsa terperangkap di dalam kereta jenis Perodua Alza dan cermin kereta telah dipecahkan oleh orang awam sebelum PKO tiba.

“Mangsa juga telah dikeluarkan oleh orang awam sebelum ketiga-tiga mereka disahkan meninggal dunia.

“Kesemua mangsa telah diserahkan kepada pihak polis untuk siasatan lanjut, manakala operasi ditamatkan pada jam 10.22 malam sejurus keadaan sekitar dipastikan selamat,” katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan pada Rabu.

Menurutnya, seramai enam orang anggota bomba daripada BBP Pagoh, bersama sebuah jentera FRT diatur gerak untuk operasi menyelamat tersebut.

BACA JUGA:

Guru wanita terpedaya dengan ‘love scam’ hingga rugi RM142,080

Skandal REE Kedah : Tular surat mohon pas pekerja warga China oleh Sanusi

Pelajar maut terlibat kemalangan langgar lari – Keluarga tawar RM1,000 kepada saksi kemalangan