Cara Saharul Ridzwan didik anak soal agama tarik perhatian netizen, “Seronok tengok cara dia didik anak”

Cara Saharul Ridzwan didik anak soal agama tarik perhatian netizen, “Seronok tengok cara dia didik anak”

Video Saharul Ridzwan Mengajar Anaknya, Muhammad Luth Ali Mengaji Dan Rukun Islam Raih Pujian Ramai. Pandainya Ali, Dalam Mengantuk Pun Tetap Jawab Semua Soalan Baba. Part Terang Shahadah Dengan Zakat Tu, Seronok Dengar. Speaking English Pun Cair Ali Ni !!

Nama pelakon Saharul Ridzwan masih tetap menjadi sebutan walaupun tidak seaktif dulu berlakon. Kehidupan Saharul yang bersederhana bersama keluarga kecilnya menjadi sumber inspirasi buat ramai orang. Dalam mendalami ilmu agama, banyak yang dikongsikan oleh Saharul.

Cara Saharul Ridzwan didik anak soal agama tarik perhatian netizen, “Seronok tengok cara dia didik anak”

Meninjau entry di akaun Instagram Saharul Ridzwan, telah dimuatnaik satu video yang memaparkan Saharul mengajar anak sulungnya, Muhammad Luth Ali mengaji. Kata Saharul, selepas PKP beberapa tahun lalu, Ali dihantar untuk kelas mengaji online setiap hari Jumaat.

Mengakui kekhilafan dirinya kerana menyerahkan sepenuhnya tanggungjawab kepada ustazah yang mengajar Ali, Saharul memperbetulkan kembali keadaan. Betul kata Saharul, semua orang mahu kan yang terbaik untuk anak agar anak menjadi insan yang kenal Rasul dan Allah.

Dalam video ini juga, Ali menjawab semua soalan babanya tentang rukun Islam. Satu persatu disebut oleh Ali dan Ali dapat memberi penerangan juga apa itu Shahadah dan Zakat dengan jelas. Baru 6 tahun sudah banyak yang Ali tahu, bagus Ali. Cakap bahasa Inggeris pun fasih, kalah baba macam ni, hehe.

Perkongsian oleh Saharul ini telah pun meraih lebi 29 ribu tanda suka sejak ianya dikongsikan. Antara komen-komen yang diberikan oleh warganet :

” Aku bangga dengan parents yg macam ni.. dari kecil dah train anak² tentang agama.. xsemua parents boleh buat macamni termasuk aku,, dengan dunia sosial sekarang ni.. ”

” Harta paling berharga ialah anak yg soleh. Mereka akan mendoakan kita sentiasa bila kita tiada di dunia ni lagi.. ”

” Mashallah Ali bijaknya dia.. Moga terus menjadi anak yang soleh… Comel je Ali angguk tanda faham bila baba cakap tu. Moga berjaya dunia akhirat Ali.. ”

” Alhamdulullah tauladan yang baik dari seorang bapa dalam mendidik anak lelakinya.. Bijak nya Ali.. Subhannallah.. Semoga Ali terus istiqamah dan menjadi ank yg soleh.. Aamiin.. ”

” Comel je dia jawab soalan ayah dia hehe. walaupun mata dh ngntok hehe. Ali so cute.. bijak sangat ni.. Membesar jd anak soleh.. ”

” Clever boy Ali.. seronok tengok cara Saharul didik anak. boleh jadi contoh untuk ibu bapa lain. Melentur buluh biar dari rebungnya.. insha Allah anak soleh.. ”

” MashAllah suka sangat tengok mcm ni, harap ada lagi video-video macam ni setiap hari.. cerdik sungguh abang Ali.. anak soleh ladang pahala baba mommy.. ”

BACA JUGA:

Harga Iphone generasi pertama dijual dengan harga RM863,816.58

Masyhallah indah nama putera kedua Neelofa dipetik dari Al-Quran

Ini 5 aroma paling berkesan untuk halau lipas di rumah! Mudah je rupanya