Dalam patung ada isi abu mayat! Hati-hati korang yang suka ‘selam bundle’

Seorang wanita berkongsi detik seram apabila terjumpa satu patung beruang yang berisi bekas abu mayat kanak-kanak di sebuah kedai barang terpakai terkenal.

Menurut perkongsian pengguna Facebook, Fathia Omma Faisal berkata, patung beruang bersaiz besar itu dijumpai anaknya.

Bagaimanapun, dia berasa tidak sedap hati apabila melihat ada sulaman tulisan dalam bahasa Jepun di kedua-dua belah kaki patung tersebut yang dijual pada harga RM20.

Dalam patung ada isi abu mayat! Hati-hati korang yang suka ‘selam bundle’

“Anak kita kata sedap peluk beruangnya, gebu berat. Tapi tak sedap hati tengok tulisan kat kaki. Kepala dia boleh pusing buka tempat masuk balang abut kot,” katanya.

Kata wanita itu lagi, dia cuba menggoncang patung beruang tersebut dan mendengar terdapat sebuah botol kaca di dalam patung itu.

Sementara itu, terjemahan sulaman itu bermaksud ‘Shiori Ogos 2009, 43.5cm. Terima kasih kerana dilahirkan. Mari kita teruskan hidup bahagia selamanya’.

Tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata pengguna mengingatkan orang ramai supaya berhati-hati semasa membeli barangan di kedai barang terpakai.

“Macam manalah keluarga dia boleh terbuang benda ini ya. Agaknya mereka mesti tengah mencari patung ini,” kata Fendi.

“Sebab itu beli barang terpakai kena berhati-hati, kita tak tahu siapa pemiliknya dan sejarah barang tersebut,” kata Along.

“Pernah juga lalui pengalaman seram beli barang terpakai. Beli patung mainan, malam itu anak menangis seperti ketakutan. Bila buang patung itu baru dia senyap,” kongsi Daniel.

BACA JUGA:

Leceh nak masak lala sebab kena kopek satu persatu! Ini cara mudah isi tercabut dari kulit dalam masa 2 minit

Gadis kongsi rahsia cantik kena makan burung merpati, betul ke? Ini penjelasannya

Dah selalu kemas pun bau tak hilang-hilang! Ketahui 4 cara wangikan rumah anda