Dari seorang cikgu sekarang TikTokers terkenal Kim Seri berjaya bukak restoran di Korea

Kalau korang layan TikTok, mesti ada yang follow akaun seorang cikgu bernama Kim Seri yang terkenal dengan vlognya semasa berada di Korea untuk melanjutkan pelajaran di sana.

Kim Seri baru-baru ini memuat naik perkembangan terbaru mengenai dirinya yang difahamkam sudah membuka sebuah restoran bernama Kimseri Restaurant di Myeondong, Seoul, Korea Selatan.

“Impian membuka kedai makan 3 tingkat di Korea tercapai”
Menerusi perkongsian di TikTok, Kim Seri dilihat mengadakan majlis pembukaan restoran (opening) tersebut pada 3 September lepas yang dihadiri rakan dan keluarga.

Dari seorang cikgu sekarangTikTokers terkenal Kim Seri berjaya bukak restoran di Korea

Boleh dilihat pengunjung restoran menikmati makanan di restoran itu dan para pekerja yang rata-rata berasal dari Malaysia sedang bertugas di situ.

Menurut Kim Seri, impiannya untuk membuka restoran tiga tingkat di Korea akhirnya sudah tercapai.

Menerusi perkongsian TikTok sebelum ini, Kim Seri juga menceritakan pengalaman susah payahnya dalam mencari pekerjaan di Korea pada dua tahun lepas apabila dia telah ditolak daripada menjadi pekerja di sebuah restoran kerana memakai hijab.

Dua tahun lepas saya telah di’reject’ oleh sebuah restoran kerana saya memakai hijab,” katanya.

Namun berkat usaha dan kepercayaannya, dia kini sudah berjaya membuka sebuah restoran di Korea.

“Tahniah akak!”
Perkongsian Kim Seri telah mendapat komen positif dari netizen yang terharu melihat kejayaannya dan berharap satu masa nanti mereka dapat singgah ke restoran tersebut jika mereka berkunjung ke Korea.

Bagi korang yang ada kat Korea sekarang, korang boleh je bagi sokongan dekat Kim Seri dengan pergi menikmati makanan kat restorannya. Boleh tengok guide ke restorannya kat sini.

BACA JUGA:

Faizal Tahir rancang aksi spontan di dewan merdeka tercapai, ini antara kejutan yang dibuat

Kamal Adli cakap besar soal poligami buatkan Uqasha respon sinis, “Diam terus suami dia”

Bagi ciuman & jelir lidah, petugas wanita sakan rakam video sewaktu pesakit sedang bertarung nyawa