Gadis jadi umpan gerai nasi berlauk, “Patutlah ramai sanggup beratur rupanya…”

Gadis jadi umpan gerai nasi berlauk, “Patutlah ramai sanggup beratur rupanya…”

Ayu dan jelita.

Dua perkataan ini sesuai untuk menggambarkan rupa paras serta perwatakan seorang peniaga makanan yang sedang tular di media sosial.

Gadis jadi umpan gerai nasi berlauk, “Patutlah ramai sanggup beratur rupanya…”

Mesra disapa sebagai Kak Long, wanita itu berniaga di gerai Nasi Berlauk Malaya yang terletak di Taman Puchong Permai, Puchong, Selangor.

Anggun mengenakan baju kurung Kedah rona kuning yang dipadankan dengan tudung hitam serta anting-anting, dia kelihatan tersenyum ketika melayan pelanggannya.

“Hi Kak Long. Nasi dagang ya? Ada lauk apa ya?” soal seorang pelanggan lelaki menerusi video di laman TikTok Puchong Viral.

Ketika rakaman video itu, Kak Long dilihat tersenyum manis sambil menunjukkan beberapa lauk kepada pelanggan tersebut.

“Nasi dagang dengan nasi berlauk. Ada gulai ayam, gulai ikan tongkol, ini gulai ikan tongkol masak putih tapi dah habis. Kita ada lontong juga bersama sambal sotong dan sambal bilis petai.

“Petai special with sambal. Kita ada juga ayam goreng berempah, ada gulai kambing… menu killer kat sini, kerutuk itik dan gulai daging,” ujar peniaga itu.

Dia juga sempat menegur pelanggan berkenaan yang leka merakam wajahnya sehingga terlupa untuk menghalakan kamera ke arah lauk-lauk yang sedang ditunjukkan.

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen memuji rupa paras peniaga itu dan turut berjenaka tentang pelanggan lelaki berkenaan yang seolah-olah ‘mabuk cinta’ ketika sedang membeli makanan.

“Amboi bang sampai tak nampak ikan tongkol tu.

“Kita yang perempuan tengok pun dah terpegun dengan senyuman sis ni, apa lagi orang lelaki. Memang cantik la senyuman sis ni.

“Confirm abang terpaku dengan senyuman akak ni kan?” tulis beberapa netizen.

BACA JUGA:

SPRM sita harta RM98 juta milik seorang Datuk terlibat penyeludupan barang haram

Gelojoh nak badan cantik abang sado terima padah hidap gyno seumur hidup, sempat beri nasihat dan panduan kepada semua

Teman wanita maut selepas motosikal ditunggang terbabas akibat leka rakam aksi mesra.