Hafiz Mahamad belanja duit kahwin untuk pekerja – “Tak cukup nanti abang tambah lagi RM…”

Hafiz Mahamad belanja duit kahwin untuk pekerja – “Tak cukup nanti abang tambah lagi RM…”

Nama Hafiz Mahamad bukan lagi nama asing dalam dunia perniagaan. Dia sering kali tular dengan tindakannya yang suka membantu orang-orang sekeliling dari segi kewangan.

Baru-baru ini, dia sekali lagi tular kerana tindakannya yang tampil membantu seorang kakitangannya dari segi wang ringgit sebanyak RM10,000 menerusi sebuah video di akaun instagram peribadinya.

Hafiz Mahamad belanja duit kahwin untuk pekerja - “Tak cukup nanti abang tambah lagi RM…”

Difahamkan, pengasas AINAA Beauty itu bermurah hati untuk membantu kakitangan lelaki tersebut yang berniat untuk mendirikan rumah tangga.

Dalam video tersebut, Hafiz berpesan kepada lelaki tersebut supaya menjaga bakal isterinya dengan baik sebelum menyerahkan cek bernilai RM10,000

Usahawan berumur 30 tahun sempat berseloroh berharap supaya kakitangannya tidak menggunakan duit tersebut untuk tujuan bermain pelaburan atas talian.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen memberikan komen positif dengan memuji tindakan Hafiz sehingga layak digelar sebagai majikan contoh.

Malah, ada juga yang bertanyakan kekosongan jawatan di Ainaabeauty selain terdapat netizen yang menceritakan pengalaman mereka dalam usaha untuk mengumpul duit bagi tujuan perkahwinan.

Terdahulu, Hafiz Mahamad atau nama penuhnya Abdul Hafiz Harisuddin Mahamad membuat kejutan sempena ulang tahun kelahiran isterinya, Syafiqah Aina dengan menyewa sebuah pawagam dan pakej menunaikan haji.

Lebih mengejutkan dia dikatakan telah memegang rekod sebanyak 55 kali tanpa gagal dalam membuat kejutan untuk hari lahir isterinya yang berusia 29 tahun itu.

BACA JUGA:

Rakyat tidak mahu mengundi, Kelantan langgar peraturan demi pengundi luar

Sanggup jual Isteri demi wang – Buka bisnes khidmat telefon akhirnya isteri melacur di hotel

Dua pegawai pasukan seragam dan kuncu-kuncunya telah diberkas SPRM