JDT sapu bersih juara Piala FA, Johor umum cuti

JDT sapu bersih juara Piala FA, Johor umum cuti

Johor mengumumkan Ahad (23 Julai) sebagai cuti peristiwa untuk negeri itu susulan kejayaan pasukan bola sepak Johor Darul Ta’zim (JDT) menjulang Piala FA 2023 selepas mengalahkan Kuala Lumpur City FC 2-0 malam ini.

Menteri Besar Onn Hafiz Ghazi berkata, pengumuman itu adalah sebagai menjunjung titah Sultan Ibrahim Almarhum Sultan Iskandar susulan kejayaan JDT mempertahankan kejuaraan tahun lepas dengan penuh gaya.

JDT sapu bersih juara Piala FA, Johor umum cuti

Beliau berkata, kemenangan skuad Harimau Selatan malam ini adalah yang kedua bagi 2023 selepas menjuarai Piala Sumbangsih awal tahun ini, dan Piala FA ketiga buat JDT.

“Menjunjung kasih Duli Yang Amat Mulia Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor atas segala perancangan serta usaha berterusan dalam membangunkan JDT menjadi sebuah kelab bola sepak yang disegani di Malaysia dan di rantau Asia.

“Buat semua peminat JDT, teruslah memberikan sokongan penuh dan menjadi pemain ke-12 untuk setiap perlawanan yang akan datang,” menurutnya dalam kenyataan di laman Facebook rasmi hari ini.

BACA JUGA:

Matty Healy biadap di atas pentas, “Saya diundang, itu yang kamu akan dapat” – Fahmi Fadzil mahu penganjur beri penjelasan

Tragis! Seorang warga emas dibaham buaya

Wanita kantoi berkhalwat dengan remaja 16 tahun, rupa-rupanya rakan baik anak sendiri!