Lelaki kongsi rahsia menu unik, rupanya hari-hari makan koko crunch campur kari ayam

Lelaki kongsi rahsia menu unik, rupanya hari-hari makan koko crunch campur kari ayam

Setiap orang mempunyai makanan kegemaran buat sarapan pagi. Ada yang sukakan makanan berat seperti nasi lemak, dan ada juga yang lebih memilih makanan ringan seperti kopi sahaja. Buat sesetengah orang pula, mereka memilih untuk sarapan bijirin dan susu.

Bercerita tentang bijirin, seorang lelaki dari Singapura membuat ramai bingung dan terkesima apabila dia mencampurkan bijirin Koko Krunch bersama kari ayam.

Lelaki kongsi rahsia menu unik, rupanya hari-hari makan koko crunch campur kari ayam

Menerusi video berdurasi selama 16 saat itu, lelaki ini berkata dia mempunyai perasaan yang positif berkenaan campuran bijirin dan kari. Menurutnya, rasa bijiran dan kari tidaklah seteruk yang disangka, sebaliknya sedap.

Sambungnya lagi, kuah kari membuatkan rasa bijirin itu lebih berlemak dan sedap berbanding susu. Dia juga menyatakan rasa pedas dan manis daripada kari itu membuatkan ia unik dan sedap. Video tersebut turut menunjukkan lelaki itu menyuap beberapa kali menu unik itu.

Reaksi warganet

Video tersebut ternyata tular di media sosial dan mendapat perhatian warganet. Hasil tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata warganet berasa pelik dengan kombinasi itu. Malah, ada yang mempersoalkan bagaimana lelaki itu sanggup menghabiskan bijirin dan kari tersebut.

“Terbaik bang, saya takkan cuba menu ini”, tulis seorang individu.

Apa pendapat anda tentang kombinasi bijirin dan kari?

BACA JUGA:

Trauma, angkara bubur terbakar pesawat terus mendarat cemas

Suasana pilu, Agong besar hati beri hadiah pada balu nahas pesawat Elmina

Ratusan hadir pengebumian allahyarham Muhamad Hafiz mangsa pesawat Elmina