Orang Sabah buat Permaisuri, Agong menangis

Semalam telah bermulanya Kembara Kenali Borneo Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah di Sabah.

Baginda yang tiba di Lapangan Terbang Tawau pada jam 3 petang telah disambut Yang di-Pertua Negeri Sabah, Tun Juhar Mahiruddin dan isteri serta Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Hajiji Noor dan jemaah menteri Kabinet negeri.

Menerusi perkongsian Instagram Istana Negara, baginda berdua telah berkenan menyantuni rakyat yang teruja menanti keberangkatan YDP Agong dan Raja Permasuri sepanjang perjalanan dari lapangan terbang ke hotel.

Orang Sabah buat Permaisuri, Agong menangis

Rata-rata dilihat sanggup berpanas di tepi jalan demi mendapatkan peluang untuk bersalaman dan beramah mesra dengan baginda berdua.

Malah dapat dilihat juga, YDP Agong memandu sendiri kenderaan sambil ditemani Raja Permaisuri, yang mana kereta itu difahamkan telah berhenti beberapa kali untuk bergambar dengan penduduk di kawasan itu.

Dalam satu perkongsian lain, dapat dilihat Raja Permaisuri Agong menangis terharu melihat sambutan yang mereka terima ketika tiba di Tawau.

Lebih mengharukan, rata-rata penduduk di tepi jalan dilihat berlari-lari anak mengejar kenderaan yang dipandu Tuanku. Hebatnya sambutan rakyat…

Video itu telah menerima pelbagai komen dari netizen yang turut sama terharu dengan penghargaan diterima Yang di-Pertuan Agong dan Raja Permaisuri Agong dari rakyat jelata di sana.

Seronok tengok orang Sabah berdiri tepi jalan nak jumpa Agong!

BACA JUGA:

Faizal Tahir rancang aksi spontan di dewan merdeka tercapai, ini antara kejutan yang dibuat

Kamal Adli cakap besar soal poligami buatkan Uqasha respon sinis, “Diam terus suami dia”

Isteri tolak ajakan seks sebab penat berniaga, suami pula ugut nak bunuh anak-anak