Radhi OAG enggan membayar RM300,000 kepada bekas isteri berikutan kes pukul

Radhi OAG enggan membayar RM300,000 kepada bekas isteri berikutan kes pukul

Bekas isteri penyanyi Radhi OAG, Nur Shahira Ayu Zahiri masih belum memutuskan sama ada mahu menarik balik laporan polis berhubung kes pukul melibatkan bekas suaminya itu.

Ayu, 29, berkata, ia berikutan masih terdapat beberapa isu teknikal yang perlu diselesaikan sebelum membuat sebarang keputusan.

Radhi OAG enggan membayar RM300,000 kepada bekas isteri berikutan kes pukul

“Ada benda yang tidak jelas lagi antara saya, Radhi dan peguam. Jadi selepas kami berbincang tadi, kami buat keputusan untuk tunda lagi pada tarikh berikutnya.

“Kita tunggulah tarikh ini nanti. Selebihnya saya enggan mengulas lanjut,” katanya selepas ditemui di Mahkamah Majistret Petaling Jaya.

Pada 20 April lalu, Radhi ditahan di kawasan kediamannya di Kota Damansara, Selangor selepas dipercayai memukul bekas isteri, bagaimanapun penyanyi ini mengaku tidak bersalah atas tuduhan itu.

Dalam pada itu, Radhi ketika ditemui di Mahkamah Majistret Petaling Jaya pada pagi Isnin menafikan dia akan membayar wang RM 300,000 kepada bekas isterinya berikutan keputusan mereka mencapai persetujuan bagi menyelesaikan kes di luar mahkamah.

“Dalam persetujuan sebelum ini mengenai pembayaran RM 300,000 terhadap Ayu itu saya menafikan.

“Manakala pembayaran yang lain berhubung RM5,000 dan RM500 juga menafikan sebab perbincangan itu antara dia (Ayu) dengan peguam,” katanya.

Tambah Radhi lagi, dia juga berharap agar kes dapat selesaikan tanpa melibatkan campur tangan pihak ketiga.

“Saya rasa macam tak jelas lagipun saya harap dapat selesaikan dengan Ayu tanpa campur tangan orang lain, macam ada aura tak patutnya.

“Kalau boleh dapat selesaikan dengan baik bersama dia serta keluarga,” ujarnya.

Sementara itu, dalam prosiding hari ini, Mahkamah Majistret di sini menetapkan 29 Ogos bagi sebutan semula kes selain pihak-pihak perlu memaklumkan perkembangan terhadap penyelesaian kes.

Majistret Muhammad Iskandar Zainol menetapkan tarikh itu selepas peguam Haziq Aizuddin Subhi memaklumkan kepada mahkamah pihaknya tidak menerima sebarang rekod tarik laporan daripada Nur Shahira selaku mangsa dalam kes ini.

“Pihak kami percaya, pengadu (Nur Shahira) memerlukan sedikit masa… jadi saya pohon mahkamah menetapkan tarikh tambahan bagi pengadu memuktamadkan sebarang tindakan lanjut dalam kes ini,” kata peguam ketika prosiding.

Mendengar perkara itu, Timbalan Pendakwa Raya Noor Khairun Nisa Noor Harun kemudian mengesahkan pihak pendakwaan masih belum menerima laporan atau sebarang kenyataan tarik balik daripada pengadu.

“Saya pohon satu tarikh lain bagi perkembangan penyelesaian kes sekiranya ada,” katanya.

Untuk rekod, Radhi dan Ayu mendirikan rumah tangga pada 14 April 2014 dikurniakan dua anak, Muhammad dan Nur Aisyah masing-masing berusia enam dan tujuh tahun.

BACA JUGA:

”Tahu- tahu dah ada 2 anak” – Ardell Aryana selamat melahirkan anak kedua dan umum jantina

Timbalan Menteri Besar mohon rakyat semak fakta sebelum sebar! Rupanya staf pejabat Air Kelantan bukan curi tulang

Sikap garang Inara Rusli punca 50 pembantu rumah lari – Ini respon Inara