Tiada jaringan gol dari Luis Suarez lagi, ramai penyokong patah hati

Tiada jaringan gol dari Luis Suarez lagi, ramai penyokong patah hati

Bekas penyerang Barcelona, Luis Suarez menafikan dia mahu menamatkan kontrak lebih awal dengan Gremio kerana dia mahu bermain kembali bersama Lionel Messi.

Luis Suarez antara nama yang dikaitkan dengan Inter Miami untuk bergandingan semula dengan bekas rakan sepasukannya, Lionel Messi, Sergio Busquets dan Jordi Alba.

Tiada jaringan gol dari Luis Suarez lagi, ramai penyokong patah hati

Dan ada pihak menuduh dia sengaja mahu menamatkan kontraknya dengan Gremio kerana mahu datang ke Inter Miami. Suarez dikatakan sanggup melakukan apa sahaja asalkan dia dapat kembali bermain dengan Messi.

Hubungan Luis Suarez dengan Lionel Messi sangat rapat. Dia adalah sahabat baik Messi dan pernah membuat pemain Argentina itu mengamuk ketika mendapat tahu Barca mahu menjualnya dahulu.

Luis Suarez menyertai Gremio pada Januari 2023 atas permintaan dia sendiri dan kelab itu setuju untuk memberikannya kontrak 2 tahun.

Walaupun berdepan dengan masalah kecergasan dan penurunan ‘peak’, Suarez masih berjaya menjaringkan 16 gol dalam 32 perlawanan pada musim lalu untuk Gremio.

Gremio memberikan kebenaran penamatan kontrak lebih awal iaitu pada Disember 2023 ini berbanding dengan Disember 2024 berdasarkan perjanjian sebelum ini.

Inter Miami pernah menghubungi Gremio untuk perpindahan Luis Suarez namun perpindahan itu gagal.

Dan kini dia bercadang mahu menamatkan kontraknya lebih awal dengan kelab Brazil yang dia sedang wakili. Alasan utama Suarez adalah dia tidak mampu lagi bersaing dalam liga yang intensif seperti Liga Brazil dengan kecederaan lutut yang kronik.

Suarez malah mempertimbangkan untuk bersara sepenuhnya daripada bola sepak jika dia tidak mendapat pasukan yang sesuai dengannya.

Suarez berkata: “Saya tidak dapat bermain untuk Gremio lagi musim hadapan seperti yang kelab mahukan. Saya ada masalah kecederaan lutut yang kronik untuk bermain dalam liga Brazil yang sangat intensif.”

“Saya sendiri tidak pasti sama ada saya akan berhenti bermain atau bermain dengan pasukan lain selepas ini. Namun saya mahu mengurangkan intensiti permainan.”

BACA JUGA:

Akhirnya Masya Masyitah buka tudung, netizen pula perli wajah persis ‘barbie’

Bantuan untuk semua rakyat bukan ‘gula-gula’ politik

Seram! Zaman serba canggih masih ada lagi manusia yang gunakan ilmu pelik