Tiga kenderaan nahas, tiga maut di lokasi kejadian

Tiga individu maut dalam nahas membabitkan tiga kenderaan di kilometer 50.1 Lebuhraya Senai Desaru menghala Bandar Penawar di Kota Tinggi, Johor pada Sabtu.

Mangsa yang disahkan maut di tempat kejadian dikenali sebagai Iqbal Faiz Mat Sah, 20, Nurul Afrahrina Sazali, 19 dan Nurina Izzatie Kamarul Azman, 19.

Komander Operasi Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Bandar Penawar, Pegawai Bomba Kanan I, Izwani Abd Hamid berkata, laporan awal kemalangan membabitkan kereta jenis Perodua Bezza, Volkswagen dan kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Innova diterima pada jam 1.43 petang.

Tiga kenderaan nahas, tiga maut di lokasi kejadian

Menurutnya, enam anggota dari BBP Bandar Penawar dan sembilan anggota dari BBP Pasir Gudang dikejarkan ke lokasi kejadian bagi membantu mangsa.

“Anggota bertindak mengeluarkan mangsa yang yang tersepit menggunakan peralatan khas.

“Tiga mangsa di dalam kereta Perodua Bezza telah disahkan meninggal dunia, manakala seorang lagi mangsa berusia 19 tahun cedera ringan.

“Selain itu, empat mangsa berusia 11 hingga 51 tahun dalam Toyota Innova mengalami cedera ringan, manakala pemandu Volkswagen berusia 50 tahun, dilaporkan selamat,” katanya dalam kenyataan.

Tambah beliau, mangsa yang cedera dihantar ke hospital dan operasi ditamatkan pada jam 3.50 petang.

BACA JUGA:

Penat beli barang dapur cepat busuk, wanita jumpa cara simpan stock barang dapur sebulan agar lebih tahan lama

Jasamu tidak ternilai, semua orang patut berbangga dapat pekerjaan mulia ni

Ini teknik rebus kacang tanah supaya tahan lama, tak cepat busuk